Kakbananza dag ett
Ossobucco med risotto milanesse
Bloom in my hart
Sushi
Dagens middag blev sushi från Samurai sushi i malmö de har så mumsig sushi till ett bra pris och så har dem väldigt trevlig personal. Glömde tyvärr ta foto men mumsigt var det :D
Dagens middag selleri biffar
Dagens middag selleribiffar med hasselbackspotatis och gräddkokta trattkantareller. Rev ner rotsellri i smeten och det kan jag verkligen rekemondera blir väldigt saftigt och ger en pikant smak.
Rotsellri biffar:
3 msk ströbröd
1dl mjölk
2 gul lök
1/4 dels rotsellri
2 ägg
500g skinkfärs
Lägg ströbröd och mjölk i bunke rör runt och låt svälla. Lägg i finhackad lök och finriven rotsellri och äggen. Blanda väl i med färsen och smaka av med salt och peppar. Stek och servera med hasselbackspotatis och gräddkokta kantareller.
Dagens middag
Efter helgens festligheter blev det något simpelt nu i kväll. Kyckling gryta med curry och champinjoner och paprika. Idag kokade jag kycklingen först och kokade sedan ner buljongen och gjorde currysåsen på. Trevlig helg. :D
Gräddbullerian
När man ändå var på väg norr ut och det var jätte tråkigt väder så passade jag på att åka in om Väla och gräddbullerian. Så underbart de har så många roliga smaker hallon, passionsfrukt, lakrits, polkagris, daim och tusentals andra väldigt svårt att välja men jag tror att oavsett vilken sort ni väljer kommer ni säkert bli väldigt nöjda :)
Strand hotell
Helgens nöje var att åka till strand hotell i Arild på weekend super mysigt. I weekend priset ingick afternoon Tea, tre rätters och frukostbuffe i morse. Till afternoon tea fick vi nybakta scones med lemoncurd,clotted cream och jordgubbsmarmelad och lemoncurden var himmelsk även sconsen var underbara. Till middag fick vi nässelsoppa med lättrökt lax,rom med brynt gräddfil samt pocherad äggula. Soppan hade en överaskande stor sälta men den passade väldigt bra till laxen och gräddfilen. Även bröden vi fick till var fantastiska. Till varmrätt fick vi vårlamm från lillgården, tomater från viken och kalamata oliver med ramslök och sky med parmesan. På lammet hade det gjort en korv, en rulle av bringa och så fick man innerfilen på lammet. Kul att de vågade experimentera med olika styckdelar. Till dessert fick vi en karamell brulee med inkokt rabarber och rabarber sorbet. Sorben var så där underbart krämig och även bruleen var perfekt den hade den perfekta knäckigheten och perfekt konsistens. Bifogar även en bild på frukosten i morse både brödet och müslin var jätte trevliga.
https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232377/images/2012/pic_199479990.jpg" class="image">
https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232377/images/2012/pic_199480107.jpg" class="image">
https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232377/images/2012/pic_199480162.jpg" class="image">
Marängsviss
Chockladsås:
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten
Sjud och låt svalna.
Ossoboco
Saiko
Pizza night
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten
lite salt
lite olivolja
7 dl vetemjöl
Och så är det bara att köra ihopa till en deg behövs ingen jästid så det gäller att ha ugnen varm och alla tillbehör redo. Jag tycker det ger oändligt mycket att göra en riktig tomatsås till bas jag brukar göra en simpel med lök, krossade tomater och oregano. Sedan är det bara att välja vad vill ha på perfekt snabbmat men utan ofrivilliga kallorier.