Till alla matnördar

Oaxen krog kommer att göra ett gästspel på grand hotel i lund den 10 och 11 februari. Jag var på oaxen i sommras och åste säga att det är en av det mest fantastiska mat uplevelser jag haft. Så fantastiskt. Som sagt först till kvarn så det gäller att boka fort.

mat& resmässa 21 januari

Hejsan igår var jag på mat& resmässan i staffanstorp. Var på den förra ret och då blev jag lite beskiken, men i år måste jag säga att den hade tagit ett gigantiskt steg framåt. Många trevliga utsällare bland annat: Vismanrlövs väv& bagarstuga. Där ifrån köpte jag ett skållat halvgrovt bröd som var skållat med hazienda kaffet från zoegaz det var jätte mumsigt det med gruvé ost utgjorde min frukost i morse. Köpte även fruktstänger från Castus. Säljs via djurslövs delitatersser men de sa att de även fanns på ica i malmö lund området. Så håll uttjick. Där är fem fruktstänger i varje förpackning á 15 kr. Varje stång inehåller 80 kcal perfekt när man börjar känna sig lite hängig. Mi&Ni stod också där och bjöd på cheesecake sjukt god. Som sagt en bra mässa och det verkar som att där var väldigt mycket folk under dagen kul för dem.

Sushi

Idag åt jag sushi från samurai sushi här i malmö. Har ätigt här i många år nu och måste säga att jag älskar deras sushi. Den är god och väldigt prisvärd, 99 kr för 13 bitar. Förövrigt har de väldigt bra service. Snabbt, smidigt och gott. Ha en trevlig fredags kväll.

Tusen2

Hejsan igår var jag och åt på tusen två i malmö väldigt gott. De dagar men vill unna sig en riktigt god burgare så är det hit jag går. Jagåt cubana burgaren men papayasalsa, annanas och parma skinka. De har en oändlig meny så det är jätte svårt att välja. Men som sagt goda burgare men man blir väldigt mätt, bra att man kan beställa sallad till så känns det lite mindre mäcktigt. Lätt värt ett besök.


Gårdsgens middag

Hejsan igår blev det svamprissotto med champinjoner och dragon mums. Risotto är nog en av mina all time favorites. Den har allt. Riktig soulfood. Idag tänkte jag prova wasas sport+ knäckebröd och se om det är något kul. Idag blir det med philladephia, kalkon, avokado och vattenkrasse. Blir säkert smarrigt ha en bra dag.

Dagens frukost

Hejsan idag blev det havregrynsgröt med saffran och hallon till frukost. Var tyvär inte särskillt spännande det blev lite faddt och för lite textur. Men men nu är det provat.

Hemlighets middagen

Kvällens middag var hemlig fram tills nu. Det är min pojkväns favorit rätt. Frikadeller i curry. Vi har en liten dispyt om tillbhöret dock. Min pojkvän säger potatis men jag säger ris. Vad säger ni. Wokade även brocoli, gröna bönör och svamp till. Blev tyvär ingen bild i tomultet. Gorde frikadeller på 4 kg skinkfärs så nu har vi så det räcker ett tag. Tack till bulltofta kött för den fina färsen.

Bakdax

Ska ha lite gäster över idag. Så jag har bakat hallon cupcakes med frosting och gjort chocklad bollar. Kommer även bild på maten sedan. Men eftersom att det är hemligt får ni vänta lite till.
Ha en super helg.

Dagens frukost

Havreknäcke med kallrökt lax philladelhia, pepparrot och gurka.
Även godmorgonjuice äpple.

Fredagen den 13

Fredagen den trettonde blev det pasta carbonara. Något jag faktiskt aldrig gjort förr vet inte varför det är ju fatstiskt gott. Och super enkelt. perfekt fredags mat.

Dagens fika

Hejsan idag blev det ingen middag det blev fika istället.
Blev tyvärr ingen bild men det blev varm chocklad med mint och new york cheesecake på pronto i malmö.
Defenitivt stans godaste cheescakes.

Dagens frukost

Dagens frukost:
Havregrynsgröt med russin och linfrö. Med en smothie på blåbär havtorn och gojibär.
Ha en bra dag.

Dagens frukost


Dagens middag

Dagens midag:

Steak sandwich på karré på ett surdegsbröd på majsmjöl,med bbq-sause och coleslaw med äpple. Lätt,smaskigt och kladdigt. Ha en servett redo.


Steak sandwich


Frukost

Inleder dagen med falu råg-ruts grövre knäckebröd med philladephia, pepparrot, kall rökt lax och avokado.
Att dricka till godmorgons äpplejuice.
Mums

Dagens frukost


Biskvibak


Biskvi bakande såhär på en tisdag

Kännde mig lite modig och har avrit väldigt sugen på biskvier några dagar nu så idag gav jag mig på att baka chocklad biskvier. Blev väldigt nöjd, var lite krångligt med smörkrämen  och det blev väldigt kladdigt med chockladen. Men ack så goda. På chockladen som blev över efter doppningen gjorde jag ett chocklad och apelsin bräck med cornflackes inte fy skam och ett perfekt sett att bli av med resterna.

Recpet

Biskvierna :

250g mandelmassa

65g äggvita

125g strsocker

Riv mandelmassa blanda ihopa med socker och äggvita till jämn smet. Sprtisa ut bottnar som är lika stora som en fem krona grädda i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter till de är gyllene

Smörkrämen:

250g smör

45g äggvita

5g citronsaft

125g socker

125g mörk chocklad

Lägg fram smöret så att det blir rumstempererat. Vispa äggvita i vattenbad tills att den håller en tempratur på 55 grader. Vispa kall med elvisp. Klicka i smöret och vispa i 20 minuter tills att den är luftigt. Blanda i den smälta chockladen. Bred smörkrämen på bottnarna.

Doppningen:

400g mörk chocklad.

Doppa beskvierna i chockladen. Låt stelna.

Recept från vete-katten


Eat sweden världens bästa julklapp till matälskare runt i landet

Hejsan

I julklapp fick jag eat sweden skåne för 2012 och måste säga att det är den ultimata julklappen. Varje år är det tolv restauranger som är med. Och på dessa restauranger så får man antingen en gratis varmrätt eller en uppgardering för  likvärdigt pris. Som sagt emormt trevligt. Jag  har inlett stark med att gå på årstiderna förra veckan. Väldigt klassiskt lagad god mat. Inget utstickande men som sagt väldigt vällagat.

Vi åt:

Årstidernas hummersoppa med hummertimbal och cognacskum

Gravad lax, sill löjromsägg, Janssons frestelse och Allerums prästost

 Smörstekt piggvarsfilé med champagnesås, löjrom och saffransduchesse

250g hängmörad entrecôte med grillad citron och olivoljebakad potatis

Husets tryfflar

Hummersoppan var jättegod och brödet som man fick innan förätten var likså fantastiskt. Trevligt att de hade två olika soters smör till med det brynta smöret var fantastiskt.

Laxtalriken var även den väldigt trevlig. Piggvaren var perfekt  tillagad och såsen och duchessen men det ända negativa var att tallriken såg lite rörig ut.

Entrecôten var stekt till perfektion.  Om där är några köttälskare där ute så unna er en matkväll här.

Även tryfflarna var trevliga lite dålig kunkap från servicen vad det var för sorter men goda var det vilket fall som.

 

Så överlag är årstiderna en väldigt bra restaurang som sagt extremt vällagt. Kan verkligen rekemondera ett besök hit.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0