Till alla matnördar
mat& resmässa 21 januari
Sushi
Tusen2
Hejsan igår var jag och åt på tusen två i malmö väldigt gott. De dagar men vill unna sig en riktigt god burgare så är det hit jag går. Jagåt cubana burgaren men papayasalsa, annanas och parma skinka. De har en oändlig meny så det är jätte svårt att välja. Men som sagt goda burgare men man blir väldigt mätt, bra att man kan beställa sallad till så känns det lite mindre mäcktigt. Lätt värt ett besök.
Gårdsgens middag
Dagens frukost
Hemlighets middagen
Bakdax
Ha en super helg.
Dagens frukost
Även godmorgonjuice äpple.
Fredagen den 13
Dagens fika
Blev tyvärr ingen bild men det blev varm chocklad med mint och new york cheesecake på pronto i malmö.
Defenitivt stans godaste cheescakes.
Dagens frukost
Havregrynsgröt med russin och linfrö. Med en smothie på blåbär havtorn och gojibär.
Ha en bra dag.
Dagens frukost
Dagens middag
Dagens midag:
Steak sandwich på karré på ett surdegsbröd på majsmjöl,med bbq-sause och coleslaw med äpple. Lätt,smaskigt och kladdigt. Ha en servett redo.
Steak sandwich
Frukost
Att dricka till godmorgons äpplejuice.
Mums
Dagens frukost
Biskvibak
Biskvi bakande såhär på en tisdag
Kännde mig lite modig och har avrit väldigt sugen på biskvier några dagar nu så idag gav jag mig på att baka chocklad biskvier. Blev väldigt nöjd, var lite krångligt med smörkrämen och det blev väldigt kladdigt med chockladen. Men ack så goda. På chockladen som blev över efter doppningen gjorde jag ett chocklad och apelsin bräck med cornflackes inte fy skam och ett perfekt sett att bli av med resterna.
Recpet
Biskvierna :
250g mandelmassa
65g äggvita
125g strsocker
Riv mandelmassa blanda ihopa med socker och äggvita till jämn smet. Sprtisa ut bottnar som är lika stora som en fem krona grädda i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter till de är gyllene
Smörkrämen:
250g smör
45g äggvita
5g citronsaft
125g socker
125g mörk chocklad
Lägg fram smöret så att det blir rumstempererat. Vispa äggvita i vattenbad tills att den håller en tempratur på 55 grader. Vispa kall med elvisp. Klicka i smöret och vispa i 20 minuter tills att den är luftigt. Blanda i den smälta chockladen. Bred smörkrämen på bottnarna.
Doppningen:
400g mörk chocklad.
Doppa beskvierna i chockladen. Låt stelna.
Recept från vete-katten
Eat sweden världens bästa julklapp till matälskare runt i landet
Hejsan
I julklapp fick jag eat sweden skåne för 2012 och måste säga att det är den ultimata julklappen. Varje år är det tolv restauranger som är med. Och på dessa restauranger så får man antingen en gratis varmrätt eller en uppgardering för likvärdigt pris. Som sagt emormt trevligt. Jag har inlett stark med att gå på årstiderna förra veckan. Väldigt klassiskt lagad god mat. Inget utstickande men som sagt väldigt vällagat.
Vi åt:
Årstidernas hummersoppa med hummertimbal och cognacskum
Gravad lax, sill löjromsägg, Janssons frestelse och Allerums prästost
Smörstekt piggvarsfilé med champagnesås, löjrom och saffransduchesse
250g hängmörad entrecôte med grillad citron och olivoljebakad potatis
Husets tryfflar
Hummersoppan var jättegod och brödet som man fick innan förätten var likså fantastiskt. Trevligt att de hade två olika soters smör till med det brynta smöret var fantastiskt.
Laxtalriken var även den väldigt trevlig. Piggvaren var perfekt tillagad och såsen och duchessen men det ända negativa var att tallriken såg lite rörig ut.
Entrecôten var stekt till perfektion. Om där är några köttälskare där ute så unna er en matkväll här.
Även tryfflarna var trevliga lite dålig kunkap från servicen vad det var för sorter men goda var det vilket fall som.
Så överlag är årstiderna en väldigt bra restaurang som sagt extremt vällagt. Kan verkligen rekemondera ett besök hit.