Biskvi bakande såhär på en tisdag
Kännde mig lite modig och har avrit väldigt sugen på biskvier några dagar nu så idag gav jag mig på att baka chocklad biskvier. Blev väldigt nöjd, var lite krångligt med smörkrämen och det blev väldigt kladdigt med chockladen. Men ack så goda. På chockladen som blev över efter doppningen gjorde jag ett chocklad och apelsin bräck med cornflackes inte fy skam och ett perfekt sett att bli av med resterna.
Recpet
Biskvierna :
250g mandelmassa
65g äggvita
125g strsocker
Riv mandelmassa blanda ihopa med socker och äggvita till jämn smet. Sprtisa ut bottnar som är lika stora som en fem krona grädda i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter till de är gyllene
Smörkrämen:
250g smör
45g äggvita
5g citronsaft
125g socker
125g mörk chocklad
Lägg fram smöret så att det blir rumstempererat. Vispa äggvita i vattenbad tills att den håller en tempratur på 55 grader. Vispa kall med elvisp. Klicka i smöret och vispa i 20 minuter tills att den är luftigt. Blanda i den smälta chockladen. Bred smörkrämen på bottnarna.
Doppningen:
400g mörk chocklad.
Doppa beskvierna i chockladen. Låt stelna.
Recept från vete-katten