Valborgs käk

Mitt i allt kakbak skulle man ju kunna tro att med skulle ta något simpelt på kvällen men nejdå. :D
Till valborg blev det ryggbiff, bea och pommes frites. Av någon anladning fick jag för mig att jag skulle göra egen bea och egna pommes något jag aldrig gett mig på förr. Men det blev bra skar potatisen i lite ttörre strimmlor och för friterade dem i 120 grader i ca 5 minuter och friterade fördigt dem i 160 grader precis innan servering. Bean blev också väldigt god gjoge på en gul lök och kokade ner loöken med vitvinsvinäger så att det inte fanns någon vätska kvar och fyllde på med nytt vatten och fyra äggulor och vispade i 300 gr skirat smör. Passera den och blande i finhackad dragon. Till dessert blev det citron maräng paj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0