Magnus Ek på Grand Hotel 10 februari

Hejsan i fredags var jag på oaxens gästspel på grand, väldigt trevligt. I sommras var jag uppe på oaxen och måste erkänna att som helhets upplevelse är det den bästa krog jag har varit på. Väldigt synd att det var deras sista sommar där men ser verkligen fram emot deras nya restaurang på djurgården. Så jag försökte verkligen gå in med så lite förväntningar som möjligt. Menyn var i äkta oaxen anda tyvär var det inte samma omsorg för råvoro kaliten som där uppe vilket med förde att jag fick senor i båda mina kötträtter. Men överlad var det väldigt vällagad mat. Min absoluta favorit var den rimmade aborren men pepparrotsskum och dillolja. Förvånande stark pepparrot till min glädje. Även biffen bakad i björknäver som det satte eld på i matsalen var ju fantastisk om man bortser från senan. En underbar rökt smak som gifte sig med körsbärna.
                     
                                                             Amuse bouche
                                   Rimmad abborre med pepparrotskum och dillolja.
                     Inlagd lök och spenbitsrom med frusen havregrynsgröt och knäckebröd.
                                                                   Meny
Lövinkokt röding med sallad i gräslöksdressing, dragonpuré samt fruset rödbetsvatten och hyvlad hasselnöt
Tartar på älginanalår och råräka med senapskryddad puré på inlagda enbär samt rättika och friterat rågbröd.
                       Strömming och hummer med kapris i brynt smör samt groddad mandel,
                                       persiljerotspuré och kumminkryddat ströbröd
                Hängmörad biff bakad i björknäver med rostad jordärtskocka och kompott på
                      torkade körsbär kryddad med gotlänska enbär& rökt oxmärg
Brioche indränkt i oaxen honungsbäsk med vinterfrukt, maräng och mjölkchockladsmousse med gräddfilsgranité.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0