Egengjord pizza
Egen pizza är lätt godast här en med grönt och bacon och en kött älskar pizza.
Semlor
Pasta gratäng
Gratänger över lag är det bästa på stressiga dagar går att gör färdigt och sätta in i kylen tills nästa dag sedan är det bara att slänga in den i ugnen. Perfekt denna är med kycklig grönt och curry sås.
Fettisdagen
Firar denna dag med en hemma bakt mini semla med mycket färskmalen kardemumma i bullen och hemma gjord lemoncurd, hallon och vispad grädde mums.
Dumplings i malmö
Dagens middag blev dumplings från holy monky på malmö central station. Jag provade kyckling, räka, nötfärs och fläskfärs. Min favorit var räkorna, hoisin såsen man fick till var väldigt trevlig. Tyvär var knytena lite torra men med dippen till blev det bra. fick även nudelsoppa till en trevlig överraskning. Och måste tilläga att de har dem sötaste påsarna.
Torskburgare
Gårdagens middag gav mig på att göra torskburgare med pepparrots aioli med saltgurka. Fiskfärsen var lite svårformad eftersom den blev så vattnig men goda blev dem och aiolin blev perfekt. Hade glömmt hur gott det är me salt gurka.
Värmande pasta för en ömande hals
Dagens kvällsmat blev pasta med tomat och bacon. Lite styrka är bra för halsen. Provade en pastasort från barilla som jag inte provat förr alltid lika kul att prova mågot gott.
Magnus Ek på Grand Hotel 10 februari
Hejsan i fredags var jag på oaxens gästspel på grand, väldigt trevligt. I sommras var jag uppe på oaxen och måste erkänna att som helhets upplevelse är det den bästa krog jag har varit på. Väldigt synd att det var deras sista sommar där men ser verkligen fram emot deras nya restaurang på djurgården. Så jag försökte verkligen gå in med så lite förväntningar som möjligt. Menyn var i äkta oaxen anda tyvär var det inte samma omsorg för råvoro kaliten som där uppe vilket med förde att jag fick senor i båda mina kötträtter. Men överlad var det väldigt vällagad mat. Min absoluta favorit var den rimmade aborren men pepparrotsskum och dillolja. Förvånande stark pepparrot till min glädje. Även biffen bakad i björknäver som det satte eld på i matsalen var ju fantastisk om man bortser från senan. En underbar rökt smak som gifte sig med körsbärna.
Amuse bouche
Rimmad abborre med pepparrotskum och dillolja.
Inlagd lök och spenbitsrom med frusen havregrynsgröt och knäckebröd.
Meny
Lövinkokt röding med sallad i gräslöksdressing, dragonpuré samt fruset rödbetsvatten och hyvlad hasselnöt
Tartar på älginanalår och råräka med senapskryddad puré på inlagda enbär samt rättika och friterat rågbröd.
Strömming och hummer med kapris i brynt smör samt groddad mandel,
persiljerotspuré och kumminkryddat ströbröd
Hängmörad biff bakad i björknäver med rostad jordärtskocka och kompott på
torkade körsbär kryddad med gotlänska enbär& rökt oxmärg
Brioche indränkt i oaxen honungsbäsk med vinterfrukt, maräng och mjölkchockladsmousse med gräddfilsgranité.
Amuse bouche
Rimmad abborre med pepparrotskum och dillolja.
Inlagd lök och spenbitsrom med frusen havregrynsgröt och knäckebröd.
Meny
Lövinkokt röding med sallad i gräslöksdressing, dragonpuré samt fruset rödbetsvatten och hyvlad hasselnöt
Tartar på älginanalår och råräka med senapskryddad puré på inlagda enbär samt rättika och friterat rågbröd.
Strömming och hummer med kapris i brynt smör samt groddad mandel,
persiljerotspuré och kumminkryddat ströbröd
Hängmörad biff bakad i björknäver med rostad jordärtskocka och kompott på
torkade körsbär kryddad med gotlänska enbär& rökt oxmärg
Brioche indränkt i oaxen honungsbäsk med vinterfrukt, maräng och mjölkchockladsmousse med gräddfilsgranité.
Bulla upp
Iadga har det bakats så in i. Love love love. Kanelbullar, kardemummaknutar, vetbullar till semlor och hamburgarbröd till torskburgaren som ska prova att lagas i veckan. Har även satt en deg på skräddmjöl, linfrö och kummin. Det blir nog spännande. Ha en super helg och missa int melodifestivalen.
Mat och vänner och baka.
Har tyvär varit väldigt dålig på att blogga på sistonene men kommer nu igång igen. Har i veckan fått både mat&vänner och baka tidningen. Oh gud så mycket insperation. Blir lika lycklig varje gång jag får dessa tidningar. De är inpererande och berättar även om nya roliga krogar/bageri som är på uppgång. Och jag vill själklart åka till alla dessa ställen gärna idag. :D
Men men så många ställen häger jag nog inte med. Så jag vill ge ett jätte tack till allers för dessa fantastiska tidningar. Nu ska de bakas.
Men men så många ställen häger jag nog inte med. Så jag vill ge ett jätte tack till allers för dessa fantastiska tidningar. Nu ska de bakas.