Filmjölksbröd
Älskar filmjölksbröd eftersom de går att variera in i det oändliga. Perfekt närande behöver en skafferi rensning. Här kommer mitt favorit recept. 350 g vetemjöl 60 g kruskakli 110 g rågflingor 70 g skräddmjöl 125 g grahamsmjöl 200 g rågsikt 5 tsk bikarbonat( eller dubbla mängden bakpulver) 180 g mörk sirap 100 g linfrö( hälften i smeten/ hälften för att bröa formarna) 100 g sesamfrö( hälften i smeten/ hälften för att bröa formarna) 1 l lättfil Till garnering 50 g pumpakärnor och 50 g Solrosfrö Denna smeten blir till två bröd smöra formarna och bröa den med fröna. In i ugnen i 160 grader i 2 h 15 min. Servera gärna med hemmagjort smör så simpelt och oh så gott. Vispa önskad mängd grädde tills den vätskar sig sila av vätskan och salta. Klart :D